Truck Innovation Award 2021 voor Mercedes-Benz Trucks

De jury van de International Truck of the Year heeft de Truck Innovation Award 2021 toegekend aan Mercedes-Benz Trucks. Reden voor de winst van deze award is de benadering van e-mobility van het Duitse truckmerk met de eActros en de GenH2 Truck. De serieproductie van de eActros is gepland voor 2021 terwijl de eerste praktijktests met de GenH2 concept truck met brandstofcel over twee jaar plaats moeten vinden.

‘Mercedes-Benz heeft de meest innovatieve trucks voor de elektrische toekomst’ is het oordeel van de International Truck of the Year jury die haar prestigieuze Truck Innovation Award 2021 vandaag toekende aan twee volledig elektrische trucks van Mercedes-Benz. Met de accu aangedreven eActros en de Mercedes-Benz GenH2 met brandstofcelaandrijving heeft Mercedes-Benz Trucks een toekomstbestendige langetermijnstrategie voor e-mobiliteit.

De Truck Innovation Award gaat dit jaar naar Mercedes-Benz Trucks vanwege de alomvattende benadering van e-mobiliteit. Daimler Trucks was de eerste fabrikant ter wereld die in 2016 een elektrische truck presenteerde voor stadsdistributie. In 2018 werd deze eActros al door klanten in de praktijk getest. Komend jaar staat de serieproductie gepland van de eActros met een actieradius van ruim 200 kilometer. Afgelopen september presenteerde Daimler Trucks de Mercedes-Benz GenH2; een vrachtwagen met brandstofcelaandrijving die voldoet aan de eisen van het langeafstandstransport. Praktijktests bij klanten staan gepland in 2023 waarna de serieproductie in de tweede helft van het decennium gerealiseerd kan worden. Ook werd in september de eActros LongHaul gepresenteerd met accu aandrijving die op planbare routes een actieradius behaalt van 500 kilometer. Daimler Trucks is van plan deze eActros in 2024 klaar te hebben voor serieproductie. Als onderdeel van de totaalaanpak maakt Daimler Trucks gebruik van de basisarchitectuur, ePowertrain, met als ambitie wereldwijd CO2-neutrale trucks aan te bieden. Ook dit werd bijzonder gewaardeerd door de jury.

De onderscheiding werd vandaag digitaal overhandigd aan Martin Daum, voorzitter van de raad van bestuur Daimler Truck AG en lid van de raad van bestuur van Daimler AG, en Sven Ennerst, lid van de raad van bestuur van Daimler Truck AG en verantwoordelijk voor ontwikkeling, inkoop en de Chinese regio. Martin Daum: “We zijn vereerd en trots dat de gerenommeerde International Truck of the Year jury onze eActros en GenH2 heeft bekroond met de prestigieuze Truck Innovation Award 2021. Dit is een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn met onze strategie die duidelijk focust op echt lokaal CO2-neutrale technologieën met accu- en brandstofcelaandrijving. Door deze combinatie kunnen we onze klanten de beste opties bieden afhankelijk van de inzet. Met de eActros hebben we aangetoond dat lokaal emissievrije stadsdistributie vandaag al mogelijk is. Met de Mercedes-Benz GenH2 presenteren we een specifiek concept voor zware vrachtwagens met brandstofcel voor het veeleisende lange afstandstransport.”

 

DEEL HET