TuSimple verdrievoudigt vloot autonome trucks

TuSimple, de Chinees-Amerikaanse start-up, is tevreden over de lopende tests met autonome trucks in de VS. Het aantal van elf trucks wordt in de loop van dit jaar uitgebreid naar veertig. Bovendien wordt dan over een langere afstand gereden.

Tot nu toe reden de trucks van TuSimple alleen in de staat Arizona. Ook in China zouden proeven worden uitgevoerd, oostelijk van Beijing. TuSimple wil zoveel mogelijk in de praktijk testen. Dit lijkt nu zo goed te gaan, dat de vloot uitgebreid gaat worden. Dit nieuws komt op een pikant moment, namelijk pal nadat truckbouwer Daimler een Freightliner Cascadia in de VS onthult met Level 2 autonome techniek. Bij TuSimple wordt al met Level 4 gewerkt. Daarbij speelt de chauffeur een ondergeschikte rol.  Die chauffeur bevindt zich nog wel aan boord van de truck, maar TuSimple verwacht dat dat niet lang meer zal duren. De Amerikaanse topman van het bedrijf verwacht dat in 2020, volgend jaar dus, er zonder chauffeur kan worden gereden. Bij TuSimple is het zo, dat de truck met behulp van camera's de trailer in de gaten houdt en op basis van die gegevens de combinatie corrigeert en in het spoor houdt.

Rond juni van dit jaar hoopt TuSimple de vloot van testtrucks te hebben uitgebreid naar 40 stuks. Ook wil het bedrijf dan een route gaan rijden van Arizona naar Texas. De vergroting van de testvloot heeft te maken met gestegen belangstelling in de branche, wat nieuwe, mogelijke klanten oplevert.

DEEL HET