TuSimple werft nieuwe investeerders

De Amerikaans-Chinese start-up TuSimple heeft bij een investeringsronde 95 miljoen dollar (84,3 miljoen euro) opgehaald bij investeerders. Daardoor heeft de jonge onderneming nu al 178 miljoen dollar ter beschikking. Het geld wordt geïnvesteerd in het uitbreiden van de vloot van zelfrijdende trucks. 

TuSimple laat de autonome trucks rijden in Arizona, waar ze gewoon deelnemen aan het dagelijkse verkeer. Dat gaat zo goed, zegt TuSimple, dat het werkgebied dit voorjaar uitgebreid gaat worden naar Texas. Het bedrijf richt zich vooral op Artificial Intelligence bij de ontwikkeling van de software. Kennelijk zit het met de kwaliteit van mobiel internet in genoemde staten ook wel goed.

Het bedrijf heeft inmiddels 500 man in dienst en heeft een lijstje van twaalf klanten. Met de nieuwe investering wil het bedrijf de autonoom rijdende vloot uitbreiden naar 50 stuks. TuSimple werkt in de VS samen met DAF-concernzus Peterbilt en met motorenbouwer Cummins. In de VS zijn meerdere bedrijven als TuSimple actief in een race naar wie de eerste autonome trucks aan klanten kan leveren.

DEEL HET