UPS plaatst order van 10.000 elektrische bestellers bij Arrival

Pakjesgigant UPS heeft 10.000 elektrische bestelauto’s besteld bij de Britse start-up Arrival. Hoewel UPS ook een gewezen Mercedes-klant is, werd toch gekozen voor een nieuwe onderneming. Met de order is 400 miljoen euro gemoeid.

Waarschijnlijk heeft UPS het voorbeeld van Streetscooter gezien, een bedrijf dat is ontstaan bij Deutsche Post DHL en dat ook alleen elektrische voertuigen bouwt. UPS neemt namelijk ook een aandeel in Arrival. Eerder deze maand namen Hyundai  en Kia al voor honderd miljoen deel in het nieuwe bedrijf, maar zo groot wordt het aandeel van UPS naar verluidt niet.

De nieuwe bestelauto’s komen in de VS, het VK en in Europa de weg op. Ze worden hoogstwaarschijnlijk niet allemaal gebouwd in Engeland, maar juist daar waar UPS er veel nodig heeft. Denk dan aan grote steden zoals New York en Los Angeles. Het is mogelijk dat UPS nog een vervolgbestelling plaatst bij Arrival. Kenmerk van de bestelauto is dat deze vrijwel geheel door robots wordt gebouwd. De order suggereert dat UPS 34.000 pond per stuk betaalt. Terwijl in het VK een Ford Transit met dieselmotor bijna 28.000 pond kost.

DEEL HET