USA: 10 Nikola Fuel Cell trucks voor Biagi Bros

Het Amerikaanse Biagi Bros uit California heeft tien Nikola Fuel Cell Electric trucks in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor regionale routes in de staat California.

De Nikola trucks zijn voorzien van Europese cabines, namelijk van Iveco. In Europa wordt de naam Nikola niet meer gevoerd, maar identieke trekkers van Iveco zijn in ontwikkeling. De Nikola Tre FCEV trucks zijn dan ook gebouwd in samenwerking met Iveco. De trucks zijn uitgerust met Bosh Fuel Cell techniek en elektromotoren met een continu vermogen van 536 pk. De waterstoftanks achter de cabine zijn goed voor een actieradius van rond de 800 kilometer op één tankbeurt.

Het tanken van de trucks neemt ongeveer 20 minuten tijd, vergelijkbaar met het tanken van diesel dus. Officieel zijn Nikola en Iveco gescheiden, maar de beide bedrijven wisselen wel kennis en ervaringen uit. Zoals gezegd komt een vergelijkbare truck in Europa op de markt onder de naam Iveco. Ook die truck heeft de afwijkende vormgeving van het front, waardoor hij voldoet aan de nieuwste Europese regels. Daarmee mag de trekker langer zijn dan gebruikelijk, wat voldoende ruimte biedt voor de waterstoftanks achter de cabine.

DEEL HET