Verladers vinden Vecto niet ver genoeg gaan

Grote verladers zoals Ikea, Nestlé, Philips, DHL en Deutsche Post vinden de CO2 certificering die de Europese unie optuigt met de truck industrie, niet ver genoeg gaan. Zij willen echte grenswaarden die door Brussel worden opgelegd.

Er moet volgens de verladers een brief komen van de EU die de truck industrie onder druk zet om de komende twee jaar een passend wetsvoorstel te formuleren, waarin grenswaarden voor categorieën bedrijfswagens worden geformuleerd. Het doel van de actie is om trucks zuiniger en schoner te krijgen.

De bedrijven die de brief hebben ondertekend zijn Nestlé, Ikea, Philips, Deutsche Post, DHL, DB Schenker, Kingfisher, Colruyt, TIP Trailer Services en zo nog een aantal. De briefschrijvers vinden dat een certificeringssysteem als Vecto, dat nu wordt opgetuigd door Brussel en de truck industrie, toch nog niet ver genoeg gaat. Het komt er bij Vecto toch te veel op neer dat de truck industrie de regels formuleert, zeggen de verladers.

De verladers wijzen verder op landen als China, de VS en Japan, die inmiddels wel grenswaarden stellen aan de CO2-uitstoot van bedrijfswagens. 

DEEL HET