Vier investeerders melden zich voor Streetscooter

Pogingen van Deutsche Post, de eigenaar van Streetscooter, om de door henzelf opgerichte fabriek van elektrische bestelauto’s te verkopen, liepen op niets uit. Maar nu lijken er toch vier investeerders te zijn die interesse hebben, melden diverse media.

Deutsche Post startte met de bouw van een eigen fabriek waar elektrische bestelauto’s gebouwd gingen worden, omdat de hofleveranciers van het Duitse postbedrijf, Volkswagen en Mercedes niet tijdig elektrische bestelauto’s konden leveren. Inmiddels rijden er 14.000 Streetscooters rond, meest in DHL-kleuren, waarvan ook een aantal in Nederland. Vorig jaar kondigde Deutsche Post aan te zullen stoppen met de productie en dat het een koper zocht voor de fabriek en voor de Streetscooter. Toch worden er rond deze tijd nog enkele duizenden Streetscooters gebouwd die Deutsche Post zelf wil gaan inzetten later dit jaar.

Inmiddels hebben zich enkele investeerders gemeld uit diverse landen. Dat leidt tot diverse scenario’s over hoe Streetscooter verder zal gaan. Een scenario is dat een bestaande aandeelhouder het bedrijf helemaal koopt van Deutsche Post. Verder is er interesse uit de VS en zijn er twee gegadigden uit China. Via een van die twee komt Streetscooter mogelijk weer in contact met de Chinese autofabrikant Chery, waar eerdere onderhandelingen mee stuk liepen. Chery zou de productie naar China willen verplaatsen en het model Streetscooter verder willen verfijnen.

DEEL HET