Volkswagen levert eerste e-Crafters

Verhuizer TopMovers P.A. Van Rooyen en bouwer Volker Stevin Materieel zijn de eerste bedrijven in Nederland die een elektrisch aangedreven e-Crafter van Volkswagen Bedrijfswagens in bedrijf hebben genomen. Beide bedrijven zetten de e-Crafter in voor emissievrije distributie in de stad.

Meer elektrisch 

De e-Crafter is de nieuwste telg in het elektrische aanbod van Volkswagen Bedrijfswagens. Zo levert het merk als sinds enige tijd de compacte e-load up! en zal het later dit jaar de ABT e-Caddy en e-Transporter in Nederland introduceren. De eerste twee in Nederland geleverde e-Crafters worden ingezet voor emissievrije distributie in de stad, de toepassing waarvoor deze elektrisch bedrijfswagen specifiek is ontwikkeld.

Actieradius

Met z’n 35,8 kWh batterijpakket heeft de e-Crafter een actieradius van 173 km. Daarmee is hij  geschikt voor emissievrij vervoer in een stedelijke omgeving. Uit een evaluatie van het rijgedrag van 1.500 Volkswagen Bedrijfswagens-klanten kwam naar voren dat de meeste gebruikers tussen 70 en 100 km per dag afleggen met hun bestelwagen. Misschien wel net zo belangrijk als de actieradius is het snel op te laden batterijpakket van de e-Crafter. Bij gebruik van een 7,2 kW wallbox duurt het volledig laden van een lege batterij 5,2 uur. Bij een snellader (40 kW gelijkstroom-laadstation) is het pakket in 45 minuten tot 80 procent op te laden.

Laadvolume

Bij het ontwikkelen van de nieuwe Crafter is vanaf het begin rekening gehouden met elektrisch aangedreven versies. Daardoor is het laadvolume van de e-Crafter volgens importeur Pon gelijk aan dat van de Crafter met dieselmotor: 10,7 m3. Ook de laadbreedte (1,38 m) en -hoogte (1,86 m) zijn identiek. Afhankelijk van de gekozen versie heeft de e-Crafter een laadvermogen variërend van 1,0 tot 1,75 ton.

De e-Crafter onderscheidt zich volgens Pon in zijn segment niet alleen met zijn standaarduitrusting, maar vooral ook met het uitgebreide pakket aan diensten waarmee Volkswagen Bedrijfswagens ondernemers ondersteunt bij de overstap naar elektrisch rijden. Dit dienstenpakket omvat onder meer 8 jaar onderhoud en APK, rijtrainingen, laadadvies op maat, de Volkswagens Bedrijfswagens laadpas en de MijnVolkswagen Bedrijfswagen app. De e-Crafter heeft een vanafprijs van € 69.900,-. 

DEEL HET