Volledig elektrische Fuso eCanter voor Logiconnekt

Logiconnekt, onderdeel van Duivenvoorde Transport, heeft een FUSO eCanter in gebruik genomen. Met dit volledig emissievrije voertuig wordt invulling gegeven aan de ambitie om zero emissie vervoer in de regio Leiden en omstreken mogelijk te maken vanuit een hub in Zoeterwoude

Logiconnekt

Nog geen jaar geleden startte Duivenvoorde Transport een initiatief voor emissievrije stads- en regiodistributie in de regio 071. Vanuit een hub in Zoeterwoude worden goederen met zero emissie transportmiddelen op een schone en veilige manier vervoerd. Onlangs werd hiervoor een FUSO eCanter aangeschaft. Met een lichtgewicht CityBOX opbouw rijdt de volledig elektrisch aangedreven Canter een vaste route van gemiddeld nog geen honderd kilometer per dag. Initiatiefnemer Bernard Duivenvoorde: “FUSO is eigenlijk het enige merk dat een elektrische oplossing biedt op een 7,5-tons chassis. Met de eCanter willen we een duurzame stap in de goede richting zetten in het binnenstedelijke transport. Het CO2-probleem is collectief, de oplossing zou dat ook moeten zijn. Maar we maken graag als een van de eersten de ambitieuze doelstellingen concreet met dit zero emissie voertuig. Hopelijk volgen er meer. Zowel bij ons als bij andere bedrijven.” Op de FUSO eCanter gaan twee vaste chauffeurs rijden die gericht worden getraind om efficiënt met het voertuig om te gaan. Logiconnekt heeft bewust twee chauffeurs gekozen die affiniteit hebben met elektrisch vervoer om zo optimaal rendement te behalen.

Duurzaam alternatief

Nederlandse klanten als Logiconnekt die een FUSO eCanter in gebruik nemen, kiezen voor een groen alternatief. Hoewel de compacte 7,5- tons truck uitblinkt in stedelijke distributie, is de inzet van het elektrische voertuig zeer divers. Bij de keuze voor de elektrische truck van FUSO spelen verschillende factoren, zoals geluids- en emissiebeperking en verduurzaming van het wagenpark, een rol.

De FUSO eCanter is de eerste lichte vrachtwagen die lokaal emissievrij rijdt en daarbij geen geluidsoverlast veroorzaakt. De eCanter is ontwikkeld door Mitsubishi FUSO Truck & Bus Corporation (MFTBC) en wordt voor de Europese markt geproduceerd in Tramagal, Portugal.

Doordachte en bewezen techniek

De FUSO eCanter heeft een wielbasis van 3.400 mm die ervoor zorgt dat het voertuig dankzij de kleine draaicirkel goed uit de voeten kan in binnenstedelijk gebied. Met een GVW van 7.490 kilogram heeft de FUSO eCanter, afhankelijk van de opbouw en inzet, een laadvermogen tussen de 3.500 en 4.000 kilogram. De elektrische aandrijflijn van het voertuig bevat zes hoogspanningslithium-ion batterijen met 420 V en 82 kWh (13,8 kWh per stuk). De eCanter is daarmee niet alleen milieuvriendelijk maar ook economisch in gebruik.

DEEL HET