Volta Trucks start productie bij Steyr Automotive

Volta Trucks is gestart met de serieproductie van de 16-tons elektrische Volta Zero. De trucks worden geproduceerd bij het Oostenrijkse Steyr Automotive, contractpartner van Volta Trucks voor productie.

Na de diverse prototypes voor ontwerpverificatie en productievalidatie die in 2022 zijn gebouwd, rollen nu de eerste in serie geproduceerde vrachtwagens voor klanten van de band. De eerste reeks vrachtwagens wordt gebruikt voor het Volta Zero Driving Experience-programma. Deze praktijktest, waarbij klanten een vrachtwagen voor een langere periode te leen krijgen, stelt wagenparkbeheerders in staat om te leren hoe ze de elektrische distributietruck in hun dagelijkse operatie kunnen integreren.

Na de start van de productie ondergaan de eerste trucks ingrijpende kwaliteitsborging en tests, waarna de eerste trucks die door klanten zijn besteld naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 worden afgeleverd.

Volta Trucks ontving de Oostenrijkse minister van Klimaatactie, Milieu, Energie, Mobiliteit, Innovatie en Technologie, Leonore Gewessler, vorige week in de fabriek in Steyr. Ze was getuige van de laatste voorbereidingen voor de belangrijke mijlpaal: de productiestart van de elektrische Volta Zero.

“Met de komst van de Volta Zero worden hier in Steyr vanaf nu moderne, klimaatvriendelijke, elektrische vrachtwagens gemaakt. Dit laat wel zien dat er enorme kansen liggen voor Oostenrijk en Europa op het gebied van e-mobiliteit. Beter voor het klimaat, meer kwaliteit van leven in onze steden en toekomstbestendige banen. Ik ben er echt trots op dat deze productie nu in Oostenrijk plaatsvindt. Bedankt voor dit kijkje in het indrukwekkende werk dat Volta Trucks hier doet", aldus minister van Klimaatbescherming Leonore Gewessler na haar bezoek."

De contractfabriek van Volta Trucks is eigendom van Steyr Automotive. Na een uitgebreid aanbestedingsproces werd Steyr Automotive in augustus 2021 aangesteld op basis van de uitgebreide ervaring met productie van vrachtwagens, de al bestaande productiefaciliteiten en daarmee de mogelijkheid zeer snel te starten met serieproductie. Steyr Automotive heeft meer dan 100 jaar ervaring in de productie van bedrijfswagens.

Capaciteit van 14.000 eenheden per jaar

 

Steyr Automotive heeft een capaciteit van maximaal 14.000 voertuigen per jaar voor Volta Trucks gereserveerd. De productievolumes worden de komende jaren verder opgevoerd om deze capaciteit optimaal te benutten. Hiermee creëert de productie van de Volta Zero mogelijk meer dan 700 banen en naar schatting nog eens 2.000 banen in de toeleveringsketen.

Over de Volta Zero

De Volta Zero is ‘s werelds eerste speciaal gebouwde volledig elektrische 16-tons vrachtwagen, die is ontworpen voor stedelijke distributie en de milieubelasting van bezorging in binnensteden zoveel mogelijk beperkt. De volledig vanaf de basis nieuw ontworpen Volta Zero met een operationele elektrische actieradius van 150 – 200 kilometer, zal in 2026 naar schatting 1,9 miljoen ton CO2 besparen.

DEEL HET