Volvo en DHL testen zware elektrische trucks

DHL Freight en Volvo Trucks werken samen om de introductie van zware elektrische trucks voor regionaal transport in Europa te versnellen. Betrokken partijen zoeken naar klimaatneutrale transportoplossingen voor de langere afstand.

Op dit moment worden elektrische trucks voornamelijk gebruikt voor kortere afstanden binnen steden en in stedelijke gebieden. DHL Freight en Volvo Trucks zijn nu een project gestart dat zich richt op zwaar elektrisch transport over langere afstanden. De twee bedrijven testen een volledig elektrische Volvo FH met treingewichten tot 60 ton. Vanaf maart rijdt de truck tussen twee logistieke terminals van DHL Freight in Zweden, een afstand van ongeveer 150 km. Tijdens de proef doen Volvo en DHL ervaring op over het opzetten en exploiteren van een adequate laadinfrastructuur. De verzamelde inzichten zullen helpen bij het vinden van de juiste balans tussen gereden afstand, laadgewicht en oplaadpunten in het dagelijkse vrachtvervoer over de weg.

DHL wil nul-emissie

“Ons doel is om alle logistiek gerelateerde emissies tot nul terug te brengen. Om dit te bereiken, zijn al belangrijke mijlpalen behaald: vergeleken met 2007 is de CO2-efficiëntie van DHL met 35% verbeterd. We hebben hiervoor ter zake kundige partners nodig. Ik ben ervan overtuigd dat onze samenwerking met Volvo ons zal helpen bij het behalen van onze ambitieuze milieudoelstellingen in het wegtransport”, zegt DHL Freight.

Om de overgang naar fossielvrij transport zo soepel mogelijk te laten verlopen, onderzoekt Volvo alle verschillende aspecten die bij elektrificatie komen kijken. Elk aspect van elektrificatie wordt daarbij in overweging genomen, inclusief opladen, routeplanning, voertuigen, service en overige ondersteuning.

Zakelijk voordeel

“De transportsector verandert snel en de keuze om duurzaam te zijn, is een steeds belangrijker zakelijk voordeel voor veel van onze klanten”, zegt Roger Alm, President bij Volvo Trucks, die herhaalt dat Volvo in het jaar 2040 geen dieseltrucks meer bouwt.

DHL Freight stimuleert actief verschillende projecten op het gebied van duurzame en fossielvrije technologie en heeft een klimaatgericht transportsysteem in Zweden geïntroduceerd. Klanten die dit systeem gebruiken, betalen een vaste toeslag voor elk verzonden pakket of elke pallet en de inkomsten die daarmee worden gegenereerd, worden volledig geïnvesteerd in schone technologieën.

“De logistieke sector staat voor een enorme uitdaging, die tegelijkertijd ook een grote kans biedt: het CO2-neutraal maken van de transportsector. De samenwerking met Volvo helpt DHL Freight om een ​​nog grotere rol te spelen in de overgang naar duurzame alternatieven en toont opnieuw onze langetermijnstrategie voor klimaatneutraal transport aan”, legt DHL Freight.

De Volvo FL Electric en Volvo FE Electric voor stadsdistributie zijn nu al in serieproductie. DHL Supply Chain heeft onlangs een nieuwe Volvo FL Electric in Londen in gebruik genomen en daarmee de eerste volledig af fabriek geproduceerde elektrische Volvo-truck voor stadsdistributie in Engeland geïntroduceerd. Ook in Nederland rijden al verschillende Volvo’s FL en Volvo’s FE Electric rond, onder andere bij Renewi, Oegema en Circulus-Berkel.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten