Volvo komt met zwaardere elektrische truck

Slechts drie weken na de onthulling van de Volvo FL Electric, de eerste volledig elektrische Volvo-truck, komt er al een volgend elektrische truckmodel. De Volvo FE Electric heeft een GVW van 27 ton, beduidend veel meer dan de eerder geïntroduceerde FL, die tot 16 ton mag wegen. De verkoop gaat in Europa volgend jaar van start.

Kenmerk van de FE is dat deze een aandrijflijn heeft die bestaat uit twee elektromotoren die maximaal 370 Watt leveren en een continu vermogen van 260 kW. De elektromotor heeft een maximum koppel van 850 Nm. De elektrisch aangedreven FE heeft een tweetraps automaat. Er zijn  enkele Li-Ion accu's die een opslagcapaciteit hebben van 200-300 kWh. Hiermee verkrijgt de FE Electric een actieradius van maximaal 200 kilometer.

Volvo biedt klanten de keuze uit twee oplaadsystemen. Opladen met wisselstroom via het lichtnet (22kW) of een gelijkstroom snellader tot maximaal 150 kW. Dit kan dan in anderhalf uur, terwijl opladen via het reguliere net 10 uur in beslag neemt.

De nieuwe Volvo FE Electric wordt in diverse modellen aangeboden voor verschillende soorten transportopdrachten. Bijvoorbeeld met de Volvo Low Entry Cab. De accucapaciteit kan volgens Volvo optimaal worden aangepast aan de individuele wensen.

Helaas heeft Volvo nog niets gezegd over het gewicht van de aandrijflijn ten opzichte van de dieselvariant. Daardoor kan nog niets vermeld worden over laadvermogens. 

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten