Volvo start assemblage accu's in Gent komend najaar

Volvo Trucks opent zijn allereerste assemblagefabriek voor accu’s. De fabriek, gelegen in het Belgische Gent gaat kant-en-klare batterijen leveren voor de volledig elektrische zwaardere vrachtwagens van Volvo. In het derde kwartaal van dit jaar gaat er ook daadwerkelijk wat gebeuren. 

Volvo is in 2019 begonnen met de bouw van vol-elektrische trucks. Het ging toen om de typen FL en FE. Inmiddels zijn meer typen aangekondigd, die in de loop van volgend jaar verkrijgbaar zullen zijn. Het worden er dus steeds meer, reden om nu zelf in serie accupakketten te gaan bouwen.

Samsung SDI 

In de nieuwe accufabriek in Gent worden cellen en modules van de Samsung SDI geassembleerd tot accupakketten die op maat worden gemaakt voor de heavy-duty elektrische varianten van de Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX. De serieproductie start in het derde kwartaal van dit jaar, tegelijk met de accupakketten. 

Kortere doorlooptijden en meer circulariteit

Elk accupakket heeft een capaciteit van 90 kWh en een transportbedrijf kan ervoor kiezen om maximaal zes accupakketten (540 kWh) in een vrachtwagen te laten monteren. Het aantal accu's is afhankelijk van de specifieke inzet en het gewenste laadvermogen.

"Door het accu-assemblageproces in onze productie te integreren, kunnen we de doorlooptijden voor onze klanten verkorten en hoogwaardige accu’s veiligstellen, terwijl we tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan de circulaire economie", zegt Volvo. 

De accu's zijn zo ontworpen dat ze later kunnen worden gereviseerd, opgeknapt en hergebruikt. De fabriek in Gent zelf maakt volgens Volvo gebruik van 100% hernieuwbare energie.  

Derde kwartaal 

Later dit jaar, dus in het derde kwartaal, start de Europese productie van drie volledig elektrische modellen voor zwaardere inzet. Volvo biedt dan wereldwijd in totaal zes elektrische truckmodellen aan, van stadsdistributie en afvalverwerking tot regionaal transport en bouwwerkzaamheden. 

 

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten