Volvo test elektrische truck in de USA

Volvo test in de USA twee volledig elektrische trucks. De test maakt onderdeel uit van het Volvo LIGHTS project. De Amerikaanse tak van de Zweedse truckbouwer is ambitieus. De eerste elektrische Volvo trucks zouden dit jaar al op de markt moeten verschijnen.

Het LIGHTS project staat voor Low Impact Green Heavy Transport Solutions, een hele mond vol en om die reden wordt het afgekort. Het project loopt al sinds 2018 en Volvo participeert hierin met vijftien partners. Onlangs werden de twee elektrische trucks aan het publiek getoond en bij die gelegenheid kon er ook mee gereden worden op de Fontana Speedway track. Naast de typisch Amerikaanse 6x4 trekker stond daar ook een 4x2 bakwagen klaar voor demoritten.

Tijdens de testen moet onder meer ervaring worden opgedaan met de actieradius van de elektrische trucks. Die zal naar verwachting tussen de 125 en 200 kilometer. Daarmee wordt meteen duidelijk dat Volvo deze trucks bedoeld heeft voor het zware regionale stadswerk. De truck weegt ongeveer 4 ton meer dan zijn diesel broertje. Voor bedrijven waar payload belangrijk is blijft dat een uitdaging maar bijvoorbeeld voor supermarkt distributie is dat geen groot probleem.

DEEL HET