VSDV gaat winkelen met de nieuwe Volvo FM op LNG

Transportbedrijf VSDV (Van Straalen de Vries) uit Zwaagdijk heeft een order voor zes nieuwe Volvo FM LNG-trekkers getekend. De trucks worden ingezet voor regionale winkeldistributie. Daarnaast bestelde het bedrijf nog eens twee nieuwe Volvo’s FH op LNG die voornamelijk worden ingezet voor ritten naar Duitsland. Het zijn de eerste LNG-trucks in het wagenpark van VSDV. Vooral de toenemende vraag naar schonere transportoplossingen onder haar opdrachtgevers en het verlagen van de CO2-uitstoot was voor VSDV reden in LNG te investeren.

Om diverse soorten opdrachtgevers van dienst te kunnen zijn, beschikt VSDV (Van Straalen de Vries) over een divers wagenpark van 550 vrachtwagens. De zes nieuwe Volvo FM LNG-trucks worden voornamelijk ingezet voor bevoorrading van PLUS Retail. 

“De trucks hebben een lage instap en hebben een uitstekend zichtveld. Er moet veelvuldig in drukke straten gemanoeuvreerd worden, waardoor er meer schades kunnen ontstaan en chauffeurs meerdere keren per dag in- en uitstappen. Door deze stap willen wij de schades verminderen”, verklaart Rober van Straalen, algemeen directeur van VSDV.

“We leveren niet in op rijprestaties, want de LNG-motor werkt volgens het dieselprincipe, maar we besparen wel gemiddeld 20% CO2. Bovendien eisen steeds meer opdrachtgevers dat wij als vervoerder schone transportoplossingen aanschaffen. Elektrische trucks zijn voor onze zware inzet nog niet geschikt, maar LNG is een oplossing waar wij de komende jaren alle vertrouwen in hebben”, besluit Rober van Straalen.

De nieuwe LNG-trucks voor VSDV worden in april 2021 op de Nederlandse wegen verwacht. Naast de nieuwe modellen op LNG levert Volvo Trucks ook nog de huidige FH en FM in LNG. Deze trucks zijn op voorraad en daarmee snel beschikbaar.

DEEL HET