VW: Lease nu diesel, straks elektrisch op hetzelfde contract

Met ID. Switch maakt Volkswagen Bedrijfswagens de weg vrij voor elektrisch rijden met de ID. Buzz. Via ID. Switch is het mogelijk om nu een Caddy Cargo of Transporter 6.1 te rijden en hem op een zelf te kiezen moment (vanaf eind 2022) om te ruilen voor de volledig elektrische ID. Buzz Cargo.

De nieuwe ID Buzz Cargo wordt in de loop van 2022 op de markt verwacht. Het is een elektrisch aangedreven bestelwagen die de looks van de iconische Volkswagen T1 koppelt aan het laadvermogen en -volume van de Caddy Cargo Maxi. Bovendien is het een echte Volkswagen Bedrijfswagen: de ID. Buzz kan prima overweg met aanhangers en is perfect aan te passen aan de wensen van bijvoorbeeld koeriers, timmermannen en elektriciëns. Zo klaren ondernemers elke klus en maken ze tegelijkertijd werk van duurzaamheid.

Even wachten

Ondernemers moeten nog even wachten op de ID. Buzz. Toch kan de huidige bus vandaag al aan vervanging toe zijn. Daarvoor is er ID Switch. Dat werkt als volgt: ondernemers leasen nu een nieuwe Caddy Cargo of Transporter. Bovenop het reguliere leasetarief betalen ze een ID. Switch-bijdrage. De ondernemer kiest na minimaal twaalf maanden zelf het moment van overstap naar de ID. Buzz. Het tot dat moment opgebouwde ID. Switch-tegoed wordt dan als korting met de ID. Buzz verrekend. Kortom: met ID. Switch slaan ondernemers vandaag al de weg in naar elektrisch rijden. Die weg leggen ze zorgeloos af in een gloednieuwe Caddy Cargo of Transporter. Overigens heeft Volkswagen Bedrijfswagens met de e-Crafter nu al een elektrisch aangedreven 3,5-tons bestelwagen in het gamma.

Way to Zero

ID. Switch baant de weg naar de ID. Buzz. Daarmee sluit dit concept aan bij de ambitieuze doelstelling die Volkswagen Bedrijfswagens zichzelf heeft opgelegd: in 2050 een volledig CO2-neutrale onderneming zijn. De introductie van elektrisch aangedreven ID.-modellen speelt bij dit Way to Zero-traject een belangrijke rol. Daarbij wordt de productie steeds verder verduurzaamd. Diverse Volkswagen-fabrieken zijn nu al CO2-neutraal, onder meer door het gebruik van groene stroom. Ook de ID. Buzz wordt vanaf 2022 CO2-neutraal geproduceerd.

DEEL HET