Walmart gaat autonoom rijden op korte afstand

De Amerikaanse retailgigant Walmart gaat in de staat Arkansas een afstand van twee mijl overbruggen met autonoom rijdende grote bestelauto’s. Het initiatief volgt na een soortgelijke test, waarbij nog wel een chauffeur aan boord was.

De chassis-cabines op Ford-basis gaat rijden tussen een hub en een buurtwinkel in Bentonville, Arkansas. Op die route legde de autonome besteller al 70.000 mijl af, maar met een chauffeur. Walmart test tegelijkertijd een opbouw met multitemp koelmachine die die data verzamelt over de route en de temperatuur van de lading.

Walmart beoogt een tweede route in dit werk op te nemen, waar eerst ook weer een chauffeur aan boord van het voertuig is. Het gaat dan om een afstand van twintig mijl. Daardoor ontstaat een nieuw perspectief op het distributiewerk van Walmart. Nu nog leeft 90% van de Amerikanen binnen tien mijl van een Walmart winkel, maar met de autonome bezorgservice is het denkbaar dat op termijn minder vestigingen nodig zijn en dat vanuit distributiecentra klanten die wat verder weg wonen, bereikt kunnen worden.

DEEL HET