Zonnepanelen van Thermo King

Thermo King introduceert de nieuwe ThermoLite™-zonnepanelen. Ze zijn ontworpen om de accu voortdurend op te laden, de levensduur van de accu van de koelunits te verlengen en pech onderweg als gevolg van een leeggeraakte accu te voorkomen.

"Accu's kunnen om verschillende redenen volledig leeg raken en als dit vaak genoeg gebeurt, kan het voorkomen dat ze niet meer opgeladen kunnen worden. Dit leidt tot prijzige serviceonderbrekingen en uiteindelijk de vervanging van de accu," Thermo King. "Onze zonnepanelen stellen TracKing™ en andere telematische systemen in staat om goederen langere periodes te monitoren, zelfs wanneer de transportkoelunit is uitgeschakeld, terwijl tegelijkertijd wordt voorkomen dat de accu leeg raakt."

Transportondernemingen steken volgens Thermo King vaak veel tijd en moeite in constant toezicht op hun opleggers door middel van telematische systemen, zelfs wanneer de unit niet onderweg is of op een rit waarbij de koelunits niet worden gebruikt.

ThermoLite-zonnepanelen helpen volgens Thermo King verslechtering van de accu door natuurlijke of diepe ontlading als gevolg van extra belasting door bijvoorbeeld telematische systemen of andere apparaten, lichten en sensoren, te voorkomen. Door de zonnepanelen wordt de accu voortdurend opgeladen zodat deze vormen van belasting worden gecompenseerd, en wordt een ononderbroken werking van de koelsystemen gegarandeerd.

Het gebruik van ThermoLite-zonnepanelen bij het opladen van de accu draagt, zelfs in winterse omstandigheden met weinig licht, bij aan een langere levensduur van de accu en grotere brandstofbesparing over de gehele levensduur van de koelunit, aldus Thermo King. ThermoLite's oplaadregelaar voor voertuigen waarop patent is aangevraagd, voorkomt volgens Thermo King problemen met stroomschommelingen, omgekeerde polariteit die kan leiden tot stroomstoten, overbelasting en starten met startkabels.

De nieuwe ThermoLite-zonnepanelen van Thermo King zijn ontworpen om direct in het dak van een geïsoleerde carrosserie te worden geplaatst. 

DEEL HET