Bidfood elektrisch de Groningse binnenstad in

Horecagroothandel Bidfood bevooraadt sinds kort klanten in de Groningse binnenstad met een Fuso eCanter. Hieraan ging een drie jaar durende proef vooraf.  

De 100% lokaal emissievrije eCanter is volgens de importeur 's werelds eerste lichte elektrische vrachtwagen. De vrachtwagen heeft een actieradius van 100 kilometer, is nagenoeg geluidloos en heeft een oplaadduur van negen uur. Snel opladen is mogelijk in één uur en 45 minuten. Dankzij Truckconnect is de truck volledig traceerbaar, zodat de klant kan aantonen dat het transport volledig elektrisch wordt uitgevoerd.

Steeds vaker elektrisch

Bidfood gaat, ook buiten Groningen, de komende jaren opschalen op het gebied van CO₂-neutraal transport. "Conform de eis van de overheden rijden we in de veertig grootste gemeenten vanaf 2030 alleen nog met elektrische voertuigen of op waterstof. Dat heeft een grote impact op ons werk en het is een zeer kostbare operatie. Een elektrische truck is aanmerkelijk duurder en het vraagt ook om investeringen in onze laadinfrastructuur. We blijven intensief kijken naar mogelijkheden. Als je dus een truck van ons ziet rijden, zal dat er in de komende jaren steeds vaker een zijn met elektrische aandrijving", aldus Bidfood.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten