Ecomobiel trok 5000 bezoekers

Exposanten van Zero Emission/Ecomobiel mochten afgelopen week een kleine 5.000 geïnteresseerden informeren over de nieuwste technieken en mogelijkheden op het gebied van zero emission mobiliteit. Bezoekers maakten er kennis met diverse primeurs, zoals de gloednieuwe MG ZS EV, de volledig elektrische truck Volvo FE en de Renault Master ZE.

Wijnand van den Brink, Manager Special Products & Innovation bij Volvo Trucks: “De synergie met de gelijktijdige beurzen is groot en voegt iets toe. Maar ook de doelgroep past ons goed, met daarbinnen veel beleidsmakers van gemeentelijke en provinciale overheden. Ook aan hen willen we immers ons genuanceerde verhaal graag kwijt over wat mogelijk is en wat niet. Die missie is zeer geslaagd.”

Waterstof

Op de beursvloer waren voor alle typen stedelijk vervoer diverse oplossingen aanwezig. Ook in het druk bezochte seminarprogramma was veel aandacht voor dit onderwerp, met sessies over onder meer servicelogistiek en een masterclass ‘duurzaamheid in logistiek’. Tevens was de groeiende aandacht voor waterstof duidelijk zichtbaar. Zo gooide het seminar ‘waterstof in mobiliteit’ hoge ogen en waren op de beursvloer diverse waterstofvoertuigen te bewonderen, waaronder diverse personenauto’s, een VW Transporter en een full-size vuilniswagen. 

De combinatie met Vakbeurs Energie bleek weer goed te passen bij de interesses van het aanwezig bezoek. Zo gaf 31% van de bezoekers van Zero Emission/Ecomobiel aan interesse te hebben in energieopslag en smart grids, waarvoor in het aanpalende smart energy segment, op Vakbeurs Energie, de nodige oplossingen te vinden waren.

DEEL HET