MAN investeert 100 miljoen in batterijfabriek in Neurenberg

Om de productie van elektrische trucks optimaal te ondersteunen, bouwt MAN op de locatie waar al jaren dieselmotoren worden gebouwd, in Neurenberg, een batterijfabriek. Met de investering is 100 miljoen euro gemoeid.

Truckbouwer MAN bevindt zich in een forse transitie. Enerzijds neemt het afscheid van de fabriek in het Oostenrijkse Steyr, anderzijds bouwt het de al langer bestaande fabriek in Neurenberg uit. Vanaf begin 2025 verwacht MAN op grote schaal batterijpakketten te gaan produceren in Neurenberg. De capaciteit van de fabriek bedraagt 100.000 batterijen per jaar. Die worden gemonteerd in trucks en in bussen. Het initiatief van MAN zal volgens de fabrikant 350 nieuwe banen opleveren.

Met de hand

Voorlopig, dat wil zeggen de komende twee en een half jaar, worden de batterijpakketten nog met de hand gebouwd in kleine series. Eind 2024 moet de fabriek gereed zijn. Daarbij wordt MAN ondersteund door de Beierse overheid met een subsidie van 30 miljoen. Daarvan moeten ook kosten worden betaald van het verder ontwkkelen van batterijpakketten voor trucks en bussen.   

DEEL HET