Vans of the Year: Citroën, Peugeot en Opel delen de prijs

Binnen tien minuten kregen we drie persberichten waarin drie merken claimen een model te hebben dat is uitverkozen tot 'International Van of the Year'. Dat is bijzonder, maar het heeft alles te maken met het feit dat Citroën, Peugeot en Opel de zelfde bestelwagens verkopen. De prijs werd gewonnen door de elektrisch aangedreven varianten, namelijk de Citroën e-Jumpy, de Peugeot e-Expert en de Opel Vivaro-e.

Afgezien van de grille, de wieldoppen en wat details zoals in het stuurwiel gaat het om drie identieke bestelwagens die uit dezelfde fabriek rollen. In alle drie de gevallen betreft het 100% elektrische bestelwagens met een bereik van 230 of 330 kilometer, bedoeld voor de last mile distributie. De voertuigen zijn uitgerust met een 50kWh Lithium Ion accu of voor een wat groter bereik een accu van 75 kWh. 

De bestelwagens zijn leverbaar in drie lengte varianten en hebben een maximaal laadvermogen van 1275 kilo. De laadvolumes bedragen maximaal 6,5 kuub in de grootste uitvoering. 

Dat alle drie de merken nu de prijs ontvangen voor hun, identieke bestelwagens is wat merkwaardig maar deze merken vallen onder één bedrijf, namelijk PSA. Hoewel Toyota niet onder PSA valt wordt de Proace ook door PSA gebouwd, en dat geldt dus ook voor de identieke Toyota Proace Electric. Deze bestelwagen komt echter niet in aanmerking voor de prijs aangezien deze nog maar net op de markt is. 

DEEL HET