ATP-certificaat voor Thermo King R-452A

Inmiddels rijden er in Europa meer dan 1000 opleggerunits die werken op R452A. Naast het bestaande assortiment aan SLXe-opleggerunits met één temperatuurzone, kunnen klanten nu ook profiteren van dezelfde milieuvoordelen met SLXe Spectrum-koelunits voor meerdere temperatuurzones. Dit geldt ook voor de extra stille Piek-gecertificeerde SLXe Spectrum Whisper Pro-uitvoering.

Het gehele assortiment SLXe-opleggerunits is geschikt voor gebruik met het geavanceerde koudemiddel Chemours Opteon™ XP44 (R-452A), dat volgens Thermo King ongeveer 50 procent minder broeikasgas uitstoot dan het huidige koudemiddel. De units maken deel uit van de EcoWise™-portfolio van Ingersoll Rand die is samengesteld uit de klimaatoplossingen en industriële koudemiddeloplossingen die zijn ontworpen om de invloed op het milieu te verminderen en die gebruik maken van koudemiddelen van de volgende generatie met een laag GWP en een hoog rendement.

De prestaties van de het Thermo King SLXe-assortiment met R-452A zijn getest door verschillende in koeling gespecialiseerde onafhankelijke test- en kwalificeringsinstituten in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De certificering is verstrekt conform de ATP-eisen verlopen.

Het Thermo King SLXe-assortiment kent een aantal verbeteringen waardoor de invloed op het milieu nog verder wordt teruggebracht en de units flexibeler zijn in gebruik:

Condenserspoelen met microkanalen waardoor nog minder koudemiddel nodig is en het risico op koudemiddellekkage tot een minimum wordt beperkt.

Stille werking met een speciaal ontworpen akoestische kast die de opwekking van geluidsenergie beperkt en deze bij de bron isoleert. Hierdoor kan de unit met een geluidsniveau van 60 dB of minder binnen een straal van 7,5 meter voldoen aan de Piek-normen.

Gepatenteerde geo-fencing-regelaars om automatisch over te schakelen naar een geluidsarme modus bij het binnengaan van een gecontroleerde zone.

 

 

DEEL HET