Duurzamer koudemiddel Thermo King leverbaar

Thermo King is begonnen met de levering van SLXe trailermachines die zijn voorzien van het nieuwe koudemiddel R-452A. Kenmerk hiervan is dat dit middel veel minder broeikasgas veroorzaakt, het scheelt volgens Thermo King de helft.

Distributie- en transportbedrijven zijn zich ervan bewust dat wanneer zij de schadelijke invloed van hun activiteiten op het milieu verkleinen, dit kan resulteren in lagere prestaties tegen een hogere prijs. De optie die Thermo King biedt om met de SLXe-units over te stappen op het nieuwe koudemiddel, is nieuw: de units leveren dezelfde hoge prestaties op een laag geluidsniveau, maar zijn beter voor het milieu vanwege het lage aardopwarmingspotentieel (GWP) van het nieuwe koudemiddel.

De nieuwe oplossingen doen niet onder voor de huidige portfolio en bieden hetzelfde koelvermogen, dezelfde verlaging van de temperatuur en een identiek brandstofverbruik. Ook voldoen ze al aan de wetgeving inzake F-gassen die in 2020 van kracht wordt. Dankzij de condensors met microkanalen kan bovendien worden volstaan met een kleinere koudemiddelvulling en is de kans op lekkage kleiner, waardoor de koelunits voor opleggers van Thermo King nog minder impact op het milieu hebben.

Voor transportklanten die met hun huidige units willen overstappen, bestaat de mogelijkheid om het DuPont™ Opteon® XP44 (R-452A) koudemiddel van de volgende generatie te gebruiken. Thermo King staat klaar om hen via het dealernetwerk hierbij te helpen.

DEEL HET