Elektrische Ginaf DuraTruck voor Boonstra

Boonstra Transport BV uit Haulerwijk heeft opdracht gegeven tot het leveren van een volledig elektrische trekker. Het voertuig wordt geleverd door Ginaf uit Veenendaal. Niet eerder werd een elektrische trekker met een maximaal gewicht van 44 ton op de weg ingezet. Vanaf maart 2016 is deze Ginaf DuraTruck op de weg te  zien in de stad Groningen.

De DuraTruck wordt gebouwd op basis van een Mercedes Benz Antos 1824 LS.  Boonstra zegt met deze nieuwe trekker wereldwijd voorop te lopen: niet eerder werd een trekker met een acht tons vooras, een 11,5 tons trekas en een maximaal treingewicht van 44 ton geproduceerd met een elektrische aandrijflijn.

De trekker zal worden ingezet in de binnenstad van Groningen. Dit is niet alleen goed nieuws voor Boonstra. Ook de gemeente Groningen is verheugd met deze duurzame manier van bevoorrading in de stad. Inzet van dit voertuig past bij de ambities van de stad, vastgelegd in het Green Deal-akkoord: de afspraken om concrete stappen te zetten om vrachtvervoer duurzamer te maken door uitstoot van roet, fijn stof, CO2 en lawaai te verminderen.

De actieradius (range) van het voertuig is zestig kilometer bij volle belading. Dit is ruim voldoende voor de door Boonstra geplande inzet van de DuraTruck. De presentatie van dit voertuig wordt verwacht in maart 2016. De definitieve bekrachtiging werd deze week beklonken op de BedrijfsautoRAI te Amsterdam.

Hier kocht Boonstra naast de Ginaf DuraTruck ook nog 15 stuks Euro 6 voertuigen van het merk Scania. Deze trucks worden in Zwolle gebouwd en zullen eveneens in het eerste kwartaal van 2016 geleverd worden. Met deze aanschaf is het wagenpark van Boonstra (totaal 95 trucks en 150 medewerkers) voor 50% voorzien van Euro 6 motoren.

Naast trekkende eenheden werden ook 13 nieuwe opleggers aangeschaft waaronder 3 hypermoderne security opleggers. 

 

 

DEEL HET