Fieten olie rijdt voortaan op HVO100

De eigen tankwagens van Fieten Olie rijden sinds kort volledig op HVO100. Deze duurzame en hernieuwbare brandstof zorgt voor een belangrijke terugdringing van de CO2 uitstoot van de eigen vloot van Fieten. Daarmee geeft het bedrijf de toon aan voor zijn klanten.

Richard Fieten, eigenaar van Fieten Olie: “Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk. We merken een toenemende vraag naar het rijden op HVO 100, reden waarom we een samenwerking zijn aangegaan met OrangeGas, de leverancier van de olie en het transportbedrijf van Scania. Als Fieten Olie zorgen wij dat de tanks op voorraad blijven. Dat doen we met onze eigen vrachtwagens, die dan natuurlijk als vanzelfsprekend ook op HVO 100 gaan rijden.”

HVO 100 is de pure versie van HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) en reduceert de totale CO2 uitstoot tot 90 procent. Daarnaast wordt het percentage zwavel en aromaten met 50% verminderd, is er geen sprake van verlies van motorvermogen, kent het dezelfde actieradius als van de conventionele diesel en zijn er geen dure aanpassingen nodig in het wagenpark.

HVO 100 is verkrijgbaar op verschillende stations van Fieten Olie.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten