Nouwens Breda Pharma-proof met Carrier

Nouwens Transport uit Breda vervoert met een veelzijdig wagenpark medicijnen voor verschillende klanten door heel Europa. Dit gebeurt met bestelauto's, motorwagens en met trekker-trailers. Onlangs heeft Nouwens geïnvesteerd in nieuw materieel. Daarbij werd zowel voor de bestelauto's als voor de trailers gekozen voor Carrier Transicold koelmachines.

''We hebben vijf Iveco-Daily-bestelauto’s laten isoleren en er een Carrier Pulsor Multitemp Aerofin op laten bouwen. Tevens hebben we tien Krone-trailers aangeschaft, deze zijn voorzien van de Carrier Vector 1950 Multitemp, de krachtigste koelmachine die Carrier Transicold kan leveren. Met deze innovaties spelen wij in op de toenemende vraag naar temperatuur gecontroleerd transport'', zegt Business Development Manager Sven Veeke van Nouwens. ''We hebben gekozen voor Carrier Transicold, omdat deze leverancier een betrouwbare partner is met een groot service netwerk. Een mooi voorbeeld is deze order: of het nu gaat om bestelauto's of om trailers, Carrier Transicold biedt ons de juiste oplossing.''

De vloot van Nouwens Transport Breda BV bezorgt medicijnen voor gerenommeerde Pharma klanten door heel Europa en ver daarbuiten. ''Het is van groot belang dat de medicijnen onder alle omstandigheden op de juiste temperatuur blijven. Om dit te controleren is ons wagenpark uitgerust met de modernste telematica. Hiermee kan zowel de planning als de klant real time de locatie en temperatuur van onze auto's en trailers volgen”, legt Veeke uit.

Het wagenpark van Nouwens Transport Breda BV bestaat uit 60 trekkende eenheden. Daarnaast hebben ze 35 TAPA TSR1 gecertificeerde trailers. “Het vervoer van pharmaceutische en high-tech goederen vraagt extra aandacht. Vooral op het gebied van temperatuurcontrole, GDP en hygiëne worden hoge eisen gesteld.”

Om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, heeft Nouwens Transport in Breda onlangs een nieuw Pharma-warehouse gerealiseerd. Dit warehouse is volledig temperatuur gecontroleerd en biedt plaats aan 1800 pallets. Het Pharma-warehouse is GDP gecertificeerd en voldoet aan de hoogste veiligheidseisen.” aldus Veeke. 

DEEL HET