Thermo King Cryo Tech units voor Detailsresult

Detailresult Transport, het bedrijf dat supermarkten bevoorraad van onder meer Dirk en Dekamarkt,  heeft ter vervanging van dieselgestookte koelmachines, vier CryoTech-units toegevoegd aan de 14 CryoTech-units die sinds 2011 worden ingezet. In totaal zijn nu dus achttien koeltrailers met deze geavanceerde en milieuvriendelijke vorm van koeling uitgerust.

Detailresult werkt alleen met Multi-Tempmachines die door de verschillende temperatuurzones geschikt zijn voor vries-, koel- en regulier transport. Dit past in de algemene strategie van de organisatie om multi-inzetbare auto’s in het wagenpark te hebben.

Al in 2011 was Detailresult als pionier op zoek naar nieuwe technieken om tegemoet te komen aan de geluidseisen van PIEK bij de stedelijke distributie waar de organisatie dagelijks mee te maken heeft. Ook het milieu-aspect speelde zeker een rol bij de keuze voor CryoTech-units van Thermo King. “Onze ervaringen met CryoTech zijn positief op het gebied van prestatie, milieu en geluid. Een goede instructie richting onze chauffeurs is van groot belang. Detailresult en Thermo King trekken hierin samen op voor het geven van trainingen”, aldus Detailresult.

“We hebben een Linde-tankstation op ons eigen terrein, waardoor de auto’s altijd gevuld kunnen vertrekken. Ook het onderhoud aan de units is tijdbesparend: als de trailer bij de garage is voor onderhoud, verzorgt Thermo King Transportkoeling ter plaatse het onderhoud aan de CryoTech”. Detailresult Transport kijkt voor de toekomst naar alternatieve brandstoffen voor de trekkervloot. “Met de Multi-Temptrailers lopen we al voorop op het gebied van duurzaamheid.” 

DEEL HET