Veertig stuks Carrier Vector voor H.Z. Transport

Logistiek dienstverlener H.Z. Transport uit De Lier heeft veertig Carrier Vector 1950 en 1950 multitemp koelmachines aangeschaft, die worden gemonteerd op veertig nieuwe Schmitz koeltrailers. H.Z. Transport is een begrip op de Europese wegen en bij tal van klanten in Europa.

Bij het uitvoeren van de transporttaken vertrouwt H.Z. Transport, een oerdegelijk familiebedrijf, op topklasse equipment. Dat is te zien aan het wagenpark dat er altijd spic-en-span bijstaat. ”Carrier hoort beslist in ons rijtje van favoriete leveranciers voor ons wagenpark”, zegt Barry Zuiderwijk onomwonden. ”Onze machines en onze trucks hebben het zwaar, onze klanten leggen de lat hoog. Met behulp van Carrier koelmachines is voor ons een zorg weggenomen, met betrekking tot de kwaliteit van de lading en de temperatuurveiligheid ervan.”

Om zeker te zijn van de juiste temperatuur op elk moment, rust H.Z. Transport de trailers uit met een telematicasysteem van T Comm, waarmee real time de ingestelde temperaturen draadloos gevolgd en geregistreerd kunnen worden.

Bij H.Z. Transport is men erg goed te spreken over de kwalitatieve vooruitgang in de wereld van de koelmachines. ”We zien dat de betrouwbaarheid en het brandstofverbruik van de machines de laatste jaren enorm zijn verbeterd. Dat overtuigt ons ervan dat Carrier, waarmee wij een 30 jarige relatie hebben, ondanks onze tevredenheid de machines doorontwikkelt naar een niveau waarbij voor ons de operationele kosten nog lager worden”, aldus Zuiderwijk.

Mocht er toch aanleiding zijn om van de services van Carrier gebruik te maken, dan gebeurt dat snel en efficiënt, is de ervaring van Zuiderwijk. ‘”We servicen twee maal per jaar bij de vestiging van Carrier in Zoetermeer. We slaan dit nooit over. Carrier-machines zijn sterk, wij zitten veel in diepvrieswerk en in werk waar machines met dubbele verdampers nodig zijn, dus voor verschillende temperaturen in gescheiden laadruimten. Er mag eigenlijk nooit iets mis gaan. Daarom kiezen we voor Carrier en voor het servicecontract dat ze bij de machines aanbieden.”

Zuiderwijk vervolgt: ”Het succes van een transportbedrijf hangt voor een deel af van de leeftijd van het wagenpark en de bijbehorende equipment. Die filosofie heeft ons een grote klantenkring opgeleverd. Betrouwbaarheid en doen wat je zegt, daar komt het op aan. Het is om die reden dat we voor ons werk terugvallen op alleen het beste wat er in ons werkgebied te krijgen is.”

”Daar waar daadwerkelijk voordeel te behalen is met nieuwe technieken, loopt Carrier Transicold al jaren voorop. Waar een nieuw concept verrassende resultaten kan opleveren, zoekt Carrier de samenwerking met innovatieve partners. Daarbij staat altijd het belang van de klanten – zoveel mogelijk “value for money”- voorop”, zegt directeur Giel Verkamman van Carrier.

”De innovatie binnen deze toepassing wordt bewezen door de ongekende voordelen: verhogen voertuig inzet (uptime), lage kosten per draaiuur (TCO), een betere temperatuurbeheersing (voedsel veiligheid) gecombineerd met een partnership op lange termijn.”

Over de machines die HZ Transport heeft aangeschaft zegt Verkamman: ”Dankzij het all-electric E-Drive concept van de Vector-range, behoren mechanische overbrengingen, zoals toegepast in conventionele snaar-aangedreven systemen, tot het verleden. E-Drive zet het motorvermogen direct om in elektrische aandrijving. Dit resulteert in een systeem waaruit storingsgevoelige componenten konden worden weggelaten. Met als gevolg een besparing op de onderhoudskosten en een verhoogde inzet van de trailer.”

DEEL HET