Mercedes komt met elektrische Sprinter

In 2011 kwam de elektrisch aangedreven Vito nog duidelijk te vroeg, maar zeker na de introductie eerder deze zomer van de Urban e-Truck, kan het nauwelijks verbazen dat Mercedes ook werkt aan een elektrisch aangedreven Sprinter. De nieuwe e-Sprinter wordt rond 2019, 2020 verwacht en maakt deel uit van een nieuwe generatie. Dat meldden managers bij Mercedes Vans onlangs.

Mercedes koos bewust voor volledige elektrische aandrijving en niet voor een plug-in hybride. Zo'n plug-in compliceert de aandrijving en maakt deze zwaar en duur. De nieuwe e-Sprinter maakt deel uit van een groep van twaalf nieuwe Mercedessen die rond genoemde tijd vol elektrisch de weg op komen.  

Met de e-Sprinter hoopt Mercedes klanten te bedienen die met vele bestelauto's pakketjes afleveren. Denk hierbij aan DHL, Deutsche Post en UPS. Mercedes gaat er vanuit dat rond genoemde introductieperiode, de Lithium Ion batterijen die Mercedes wil gaan gebruiken, lichter en goedkoper zijn geworden en dat zulke batterijen meer energie zullen leveren dan nu het geval is.  

DEEL HET